Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Chef till antibiotikasektionen

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

SVA:s avdelning för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) har expertkunskap avseende djursjukdomar och antibiotika. DOA utgör ett nationellt kunskapscenter inom dessa områden för såväl andra myndigheter och organisationer som för veterinärer och allmänhet. DOA bedriver också forskning inom sitt ansvarsområde och ansvarar för den nationella övervakningen av antibiotikaresistens hos bakterier från djur och livsmedel vilken presenteras i den årliga Svarm-rapporten. De flesta undersökningar inom ramen för övervakningen görs vid sektionen för antibiotika som dessutom är nationellt referenslaboratorium för resistens hos bakterier från djur. Med anledning av pensionsavgång söker vi en chef för antibiotikasektionen vid DOA.

Du är intresserad av att på heltid leda och utveckla en sektion med forskningsinriktad personal. Du har ett stort intresse för verksamhets- och teamutveckling. Din ledarstil är tydlig och kommunikativ, du skapar engagemang, får saker att hända och gillar att se ett resultat av ditt arbete. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för arbetsuppgifterna. Du kommer att samarbeta med kollegor både nationellt och internationellt och du behöver ha fallenhet att knyta an externa kontakter. I din roll som chef ingår även administrativa uppgifter som ekonomi- och personalansvar.

Vi söker dig som har avlagt doktorsexamen och är veterinär eller har motsvarande akademisk utbildning i naturvetenskapliga ämnen. Du har ingående kunskaper avseende olika aspekter på antibiotika och antibiotikaresistens med inriktning på veterinärmedicin och dessutom gedigen erfarenhet av forskning inom området. Erfarenhet av bakteriologiska undersökningar som odling, typning och resistensbestämning av bakterier med kvalitetssäkrade metoder liksom av molekylärbiologiskt arbete är meriterande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska och har en god datorvana.

Tjänsten kan komma att prövas för laborator eller professor.

Ansökan ska inkludera ett fullständigt CV med publikationslista. Dessutom ska du bifoga en kortfattad redogörelse för din vetenskapliga verksamhet där du bland annat listar de 10 vetenskapliga och 5 populärvetenskapliga publikationer som du tycker bäst representerar din verksamhet inom området.

Har du frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Per Wallgren eller HR-specialist Susanne Östling. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Thelander, för ST Carina Pettersson och för SEKO Theres Andersson. Samtliga nås på telefon 018-67 40 00.

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Låter det här intressant? Så här söker du tjänsten med nedanstående formulär. Skicka med ett personligt brev och ditt CV genom att bifoga Word-dokument eller PDF-fil från din dator. Bifogade filer får vara maximalt 20 Mb.

Fyll sedan i dina personuppgifter i formuläret längre ner och skicka ansökan. Observera att fälten med * är obligatoriska att fylla i men vi vill att du fyller i samtliga fält för att kunna behandla din ansökan på bästa sätt. 

När du skickat din ansökan kommer en bekräftelse på att din ansökan mottagits visas. Inom kort får du också en bekräftelse till den e-postadress som du har angivit. 

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. 

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 4 mars 2018.

 


Bifoga fil
Bifoga fil
Bifoga fil
   
* Personnummer ÅÅMMDD-XXXX 
* Förnamn 
* Efternamn 
* E-post 
* Telefonnr 
Mobilnummer 
* Adress 
* Postnummer  
* Postadress 
Doktorsexamen inom vilket område? 
Har du goda kunskaper inom olika aspekter på antibiotika och antibioltikaresistens med med inriktning på veterinär-medicin? 
Har du en gedigen erfarenhet av forskning inom området antibiotika och antibiotika-resistens? 
Har du god ledarerfarenhet?  
Hur hittade du den här lediga tjänsten?