Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Kommunikationschef

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Vill du vara med och bidra till att vi blir en av Sveriges modernaste myndigheter? Vi har de senaste åren haft en hög utvecklingstakt på vårt kommunikationsarbete och nu söker vi en ny kommunikationschef som vill fortsätta det arbetet utifrån våra kunders och verksamhetens behov. Staben för kommunikation består idag av sju personer inklusive chef. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och händelserik verksamhet. Rollen innebär att du leder staben för kommunikation och tillsammans med dem samordnar, driver och utvecklar den interna och externa kommunikationen. Du arbetar med kris- och forskningskommunikation, digital kommunikation samt omvärldsbevakning och analys. Rollen som kommunikationschef innebär också att ha en god och nära samverkan med andra myndigheter. 

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och erfarenhet av kriskommunikation. En högskoleutbildning med relevant inriktning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande är ett krav. För att lyckas i rollen behöver du ha en hög digital kompetens och vara van med större webbprojekt, varumärkesarbete samt arbete med sociala medier. För rollen krävs vidare att du är trygg i din ledarroll.

Du kommer att rapportera till generaldirektören och ingå i myndighetens ledningsgrupp. Erfarenhet av ledningsgruppsarbete eller annat organisationsövergripande strategiskt arbete är önskvärt.

Vi tänker att du är en person som är utvecklingsinriktad, öppen och har en god samarbetsförmåga. Du behöver ha en förmåga att arbeta både övergripande och långsiktigt men också tycka om att arbeta operativt.

Vi bad några av kollegorna berätta om vår verksamhet och vad vi söker efter

Har du frågor är du välkommen att kontakta Generaldirektör Jens Mattsson och kommunikationschef Linda Hallenberg. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Thelander, för ST Carina Pettersson och för SEKO Theres Andersson. Samtliga nås på telefon 018-67 40 00.

Så här söker du tjänsten med nedanstående formulär.  

Skicka med ett personligt brev och ditt CV genom att bifoga Word-dokument eller PDF-fil från din dator. Bifogade filer får vara maximalt 20 Mb.

Fyll sedan i dina personuppgifter i formuläret längre ner och skicka ansökan.

Observera att fälten markerade med * är obligatoriska att fylla i. För att din ansökan ska kunna behandlas så bra som möjligt ser vi gärna att du lämnar uppgifter i alla tomma fält och inte enbart hänvisar till bifogat CV.

När du skickat din ansökan kommer du att få en bekräftelse via e-post att på din ansökan mottagits.

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar.

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan senast onsdagen den 29 mars 2017.  


Bifoga fil
Bifoga fil
Bifoga fil
* Personnummer (ÅÅMMDD-XXXX) 
* Förnamn 
* Efternamn 
* E-post 
* Telefonnr 
Mobilnummer 
* Adress 
* Postnummer 
* Postadress 
   
Utbildning? 
Vilken högsta utbildning? 
Examensår? 
Nuvarande / senaste arbete 
Relevant arbetslivserfarenhet 
Har du ledarerfarenhet? 
Har du erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och erfarenhet av kriskommunikation?