Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Postdoktoral epidemiolog med intresse för datadriven sjukdomsövervakning

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.

Vill du arbeta för samhällsnyttan och göra skillnad? Hos oss får du arbeta i en spännande verksamhet! Som en del av vårt arbete inom One Health European Joint Programme och andra nystartade projekt vid avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll söker vi en epidemiolog.  

Avdelningen har en expertroll inom övervakning, beredskap och bekämpning av epizooti-sjukdomar och zoonoser, riskvärdering samt smittskydd. Vi bedriver också utvecklingsarbete och forskning inom dessa områden.

Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av epidemiologisk analys av information från olika bekämpningsåtgärder och sjukdomsövervakning, samt data från nationella djurregister. Bland annat kommer du att arbeta med modeller för analys av sjukdomsspridning och associationer mellan sjukdomsförekomst och potentiella riskfaktorer. Du kommer att bidra och eventuellt leda forsknings- och utvecklingsprojekt inom djurhälsoområdet. I arbetet ingår sammanställning och kommunikation av forskningsresultat, både via traditionella och mer moderna kanaler.

Du som söker är en positiv och kreativ epidemiolog med intresse för kvantitativ epidemiologi som vill utveckla metoder och utföra epidemiologisk analys som kan användas som stöd för beslut om sjukdomsövervakning och sjukdomskontroll. Du kommer att utföra olika arbetsuppgifter vid avdelningen och därmed bidra till att stärka SVA:s roll inom djurhälsoområdet, och du kommer också att bli involverad i specifika forsknings- och utvecklingsprojekt, både på nationell och internationell nivå. Vi välkomnar nyligen disputerade epidemiologer, som kommer att arbeta med stöd av seniora forskare i vår grupp.

Det är ett krav att du är disputerad eller har annan dokumenterad universitetsutbildning på avancerad nivå i veterinär epidemiologi, eller närliggande område som visar på stark förmåga att utföra kvantitativ epidemiologisk forskning. Nyligen disputerade epidemiologer (inom the senaste 3 åren, exklusive lagstadgad frånvaro/ledighet) kommer att prioriteras. Färdigheter i statistisk programmering krävs och erfarenhet av programmering i R och/eller datamodellering är särskilt meriterande. Du ska vara gruppinriktad och villig att dela med dig av din kunskap och stötta andra medarbetare i vårt team. Du ska ha en dokumenterat god förmåga att skriva vetenskapligt på engelska.

Erfarenhet från arbete eller forskning inom djurhälsoövervakning, och kännedom om animalieproduktion och husdjurssystem är meriterande, liksom erfarenhet av internationella samarbeten.

Tjänsten avser allmän visstidsanställning under två 2 år och tillträde önskas snarast.

Har du frågor är du välkommen att kontakta sektionschef Jenny Frössling, epidemiolog Thomas Rosendal, eller HR-specialist Susanne Östling. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Thelander, för ST Carina Pettersson och för SEKO Theres Andersson. Samtliga nås på telefon 018-67 40 00.

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medvetet aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Låter det här intressant? Så här söker du tjänsten med nedanstående formulär. Skicka med ett personligt brev och ditt CV genom att bifoga Word-dokument eller PDF-fil från din dator. Bifogade filer får vara maximalt 20 Mb.

Fyll sedan i dina personuppgifter i formuläret längre ner och skicka ansökan. Observera att fälten med * är obligatoriska att fylla i men vi vill att du fyller i samtliga fält för att kunna behandla din ansökan på bästa sätt. 

När du skickat din ansökan kommer en bekräftelse på att din ansökan mottagits visas. Inom kort får du också en bekräftelse till den e-postadress som du har angivit. 

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. 

Välkommen med din ansökan senast onsdagen den 28 februari 2018.


Bifoga fil
Bifoga fil
Bifoga fil
   
   
* Personnummer ÅÅMMDD-XXXX 
* Förnamn 
* Efternamn 
* E-post 
* Telefonnr 
Mobilnummer 
* Adress 
* Postnummer 
* Postadress 
   
Vilken högsta utbildning 
Vilket årtal 
Har du erfarenhet av statistisk programmering?