Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Sektionschef och föreståndare

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.

 Vid SVA:s avdelning för mikrobiologifinns ett djurhus som är tekniskt och praktiskt avancerat. Djurhuset arbetar med ett brett spann av djurslag såsom gnagare, kaniner, gräsänder, kycklingar, grisar, fiskar samt externa försök i fält och i besättningar. Vi har en betydande samverkan med universitet och läkemedelsföretag.

Du som söker har intresse för forskningsuppdrag och ett gott djurskydd. Sektionen ingår i verksamhetsområdet forskning och utveckling vid SVA:s avdelning för mikrobiologi. Sektionschefen har personalansvar och ansvarar för sektionens ekonomi.

 I tjänsten som föreståndare ingår att ha god kunskap om försöksdjurslagstiftning och ansvara för att djurförsök utförs enligt gällande föreskrifter och tillstånd. Vidare bistår man vid utformningen av djurförsöksetiska ansökningar samt vid planering och uppföljning av djurförsök tillsammans med försöksdjursveterinär, försöksledare och personal som utför försök eller sköter djur.

 Vi söker en person med goda ledaregenskaper, gärna forskarutbildad, som kan leda och utveckla en verksamhet som är både kundorienterad och tekniskt avancerad. Utbildning motsvarande FELASA funktion B, kunskaper i försöksdjurslagstiftning samt erfarenhet av försöksdjursverksamhet är meriterande. Tillträde till tjänsten är senast 1 april 2018.

 Som person är du strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra. Du ska också kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

 Har du frågor är du välkommen att kontakta områdeschef Karin Artursson och t.f. sektionschef Kjell-Olov Grönvik, alternativt HR-specialist Susanne Östling. Facklig företrädare för SACO är Magnus Thelander, för ST Carina Pettersson och för SEKO Theres Andersson. Samtliga nås på telefon 018-67 40 00.

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan senast söndagen den 17 december 2017.

 Låter det här intressant? Så här söker du tjänsten med nedanstående formulär. Skicka med ett personligt brev och ditt CV genom att bifoga Word-dokument eller PDF-fil från din dator. Bifogade filer får vara maximalt 20 Mb.

Fyll sedan i dina personuppgifter i formuläret längre ner och skicka ansökan. Observera att fälten med * är obligatoriska att fylla i men vi vill att du fyller i samtliga fält för att kunna behandla din ansökan på bästa sätt. 

När du skickat din ansökan kommer en bekräftelse på att din ansökan mottagits visas. Inom kort får du också en bekräftelse till den e-postadress som du har angivit. 

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. 


Bifoga fil
Bifoga fil
Bifoga fil
   
* Personnummer ÅÅMMDD-XXXX 
* Förnamn 
* Efternamn 
* E-post 
* Telefonnr 
Mobilnummer 
* Adress 
* Postnummer  
* Postadress 
Har du chefs- och/eller ledarerfarenhet? 
Vilken är din högsta examen och inom vilket område? 
Vilken är din ledarstil beskrivet i en mening? 
Har du utbildning motsvarande FELASA funktion B, kunskaper i försöksdjurslagstiftning eller erfarenhet av försöksdjursverksamhet?