Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Veterinärpatolog

 

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.

Avdelningen för patologi och viltsjukdomar (POV) utgör en viktig del av SVA:s arbete som central- och referenslaboratorium för veterinärmedicinsk diagnostik. Djur och vävnadsprover från alla djurslag skickas in från hela landet för obduktion och/eller histopatologisk undersökning. Patologiverksamheten är viktig för att kunna fastställa diagnoser vid enskilda fall eller vid sjukdomsutbrott, men även för att följa sjukdomsläget hos tama och vilda djur. Patologiverksamheten bidrar till en hållbar djurhållning och en säker livsmedelsproduktion i Sverige.

Som patolog hos oss arbetar du främst med histopatologi, obduktioner och skriftliga utlåtanden inom området patologi. På POV jobbar patologer, BMA, obduktionsassistenter och -tekniker samt administrativ personal tillsammans för att driva och utveckla verksamheten. Arbetet som patolog innebär också mycket samarbeteinom SVA, och externt med kliniskt verksamma veterinärer och besiktningsveterinärer, liksom kontakter med allmänheten, intresseorganisationer och andra myndigheter.

Vi söker en veterinär med kunskap och erfarenhet av arbete inom området diagnostisk patologi. Specialistexamen inom patologi (Dipl. ECVP eller Dipl. ACVP) är önskvärt men inget krav.  Stor vikt kommer att fästas vid visat intresse och engagemang för patologiverksamhet, samt övriga personliga egenskaper av betydelse för tjänsten. Tjänsten är på heltid och tillträde önskas snarast. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provtjänstgöring.

Har du frågor?  Kontakta avdelningschef Dolores Gavier-Widén eller HR-specialist Elisabeth Wilhelmsson. Facklig företrädare för ST är Carina Pettersson, för SACO Magnus Thelander och för SEKO Theres Andersson. Samtliga nås på telefon 018-67 40 00.

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

 Låter det här intressant? Så här söker du tjänsten med nedanstående formulär. Skicka med ett personligt brev och ditt CV genom att bifoga Word-dokument eller PDF-fil från din dator. Bifogade filer får vara maximalt 20 Mb.

 Fyll sedan i dina personuppgifter i formuläret längre ner och skicka ansökan. Observera att fälten med * är obligatoriska att fylla i men vi vill att du fyller i samtliga fält för att kunna behandla din ansökan på bästa sätt. 

 När du skickat din ansökan kommer en bekräftelse på att din ansökan mottagits visas. Inom kort får du också en bekräftelse till den e-postadress som du har angivit. 

 SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. 

 Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2018.


Bifoga fil
Bifoga fil
Bifoga fil
   
* Personnummer/Date of birth 
* Förnamn/First name 
* Efternamn/Surname 
* E-post/Email 
* Telefonnr/Phone number 
Mobilnummer/Mobile number 
* Adress/Address 
* Postnummer/Zip code 
* Postadress/Town and country 
   
Veterinärutbildning årtal/Veterinarian graduation year 
Övrig relevant utbildning/Other relevant kvalification 
Nuvarande/senaste arbetsplats / Current/recent job 
Relevant patologierfarenhet / Relevant pathology experience