Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Analytisk kemist

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.

 

Avdelningen för kemi, miljö och fodersäkerhet söker en analytisk kemist. Avdelningens kemiska analysverksamhet omfattar dopningskontroll, läkemedelsanalys och foderkemi. Den huvudsakliga analystekniken är vätskekromatografi-tandemmasspektrometri (UHPLC-MS/MS). Dopningskontrollen och foderanalyserna är ackrediterade av SWEDAC enligt ISO/IEC 17025 och läkemedelsanalyserna är GLP-godkända.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att innefatta rutinmässiga laboratorieanalyser baserade på UHPLC-MS/MS. Metodutvecklingsarbete kan komma att ingå. Även dokumentation och rapportering kommer att vara viktiga delar av arbetet.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot analytisk kemi (t.ex. magister, master, apotekare, civilingenjör, ingenjör eller motsvarande). Du bör ha praktisk erfarenhet av kromatografiska och masspektrometriska tekniker. Erfarenhet av arbete i en kvalitetssäkrad miljö är meriterande. Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, som exempelvis samarbetsförmåga, noggrannhet, flexibilitet, problemlösningsförmåga och drivkraft. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Tillträde önskas snarast.

Har du frågor? Kontakta avdelningschef Mikael Hedeland, eller HR-specialist Susanne Östling. Facklig företrädare för SACO är Magnus Thelander, för ST är Carina Pettersson och för SEKO är Theres Andersson. Samtliga nås via e-mail: fornamn.efternamn@sva.se eller växel-nr 018 67 40 00.

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan senast söndagen den 4 mars 2018.

Låter det här intressant? Så här söker du tjänsten med nedanstående formulär. Skicka med ett personligt brev och ditt CV genom att bifoga Word-dokument eller PDF-fil från din dator. Bifogade filer får vara maximalt 20 Mb.

Fyll sedan i dina personuppgifter i formuläret längre ner och skicka ansökan. Observera att fälten med * är obligatoriska att fylla i men vi vill att du fyller i samtliga fält för att kunna behandla din ansökan på bästa sätt. 

När du skickat din ansökan kommer en bekräftelse på att din ansökan mottagits visas. Inom kort får du också en bekräftelse till den e-postadress som du har angivit. 

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. 


Bifoga fil
Bifoga fil
Bifoga fil
   
* Personnummer 
* Förnamn 
* Efternamn 
* E-post 
* Telefonnr 
Mobilnummer 
* Adress 
* Postnummer 
* Postadress 
   
Ange högsta utbildning och utbildningsprogram? 
Vilket årtal tog du examen? 
Praktisk erfarenhet av kromatografiska och masspektrometriska tekniker? 
Relevant arbetslivserfarenhet