Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Biolog med viltinriktning

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expert- och servicemyndighet under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Verksamheten är bred och mångsidig och finansieras genom anslag, bidrag och en betydande andel uppdragsverksamhet. SVA har cirka 350 anställda och är beläget på Ultunaområdet, Uppsala.

 I SVA:s arbete som central- och referenslaboratorium för veterinärmedicinsk diagnostik utgör avdelningen för patologi och viltsjukdomar (POV) en viktig länk. Djur och djurorgan skickas till oss från hela landet för patologisk diagnostik. Patologiverksamheten är viktig för att kunna följa sjukdomsläget i Sverige med ett särskilt uppdrag att övervaka sjukdomsläget bland vilda djur i Sverige.

 I rollen som biolog arbetar du främst med hanteringen av kroppar och prover från de stora rovdjuren (varg, björn, lodjur och järv) och tillhörande data som inkommer till SVA för diagnostiska undersökningar och provtagningar. Arbetet på SVA omfattar till stor del administration, insamling och förmedling av rovdjursdata, liksom att producera rapporter, artiklar och sammanställningar av resultaten från arbetet, främst till landets viltförvaltare inom olika myndigheter. Andra uppgifter är att besvara myndighetsremisser inom ämnesområdet, och att utveckla, nätverka och delta inom lämpliga myndighetsgrupper eller kommittéer som berör förvaltning eller forskning runt stora rovdjur. Särskilt gäller detta kontakter med Naturhistoriska riksmuseet, länsstyrelser, viltforskare inom SLU och i utlandet, liksom med polismyndigheten samt miljöåklagare i arbetet med förundersökningar av brottsmål. En viktig del av arbetet är kunskapsförmedling till allmänhet och fackfolk, samt frekventa mediakontakter.

 Den vi söker är utbildad biolog eller har motsvarande för arbetet lämplig eftergymnasial utbildning. Kunskap om stora rovdjur, viltförvaltning och jakt, liksom utbildning, forskning och erfarenhet inom viltbiologi, viltekologi eller motsvarande är meriterande, men inte avgörande för tjänsten. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, lyhördhet, kommunikativ förmåga och personlig lämplighet för arbetsuppgifterna, tolerans för tidvis hög arbetsbelastning, samt att kunna passa in i arbetsgruppen. Du har god kunskap i svenska och engelska, både i tal och skrift liksom god datorvana krävs.

 Har du frågor är du välkommen att kontakta sektionschef Erik Ågren eller HR-specialist Susanne Östling. Fackliga företrädare för SACO är Magnus Thelander, för ST Carina Pettersson och för SEKO Theres Andersson. Samtliga nås på telefon 018-67 40 00.

 Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. 

Välkommen med din ansökan senast den 1 januari 2018! 

 Låter det här intressant? Så här söker du tjänsten med nedanstående formulär. Skicka med ett personligt brev och ditt CV genom att bifoga Word-dokument eller PDF-fil från din dator. Bifogade filer får vara maximalt 20 Mb.

Fyll sedan i dina personuppgifter i formuläret längre ner och skicka ansökan. Observera att fälten med * är obligatoriska att fylla i men vi vill att du fyller i samtliga fält för att kunna behandla din ansökan på bästa sätt. 

När du skickat din ansökan kommer en bekräftelse på att din ansökan mottagits visas. Inom kort får du också en bekräftelse till den e-postadress som du har angivit. 

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar.  

 


Bifoga fil
Bifoga fil
Bifoga fil
* Personnummer 
* Förnamn 
* Efternamn 
* E-post 
* Telefonnr 
Mobilnummer 
* Adress 
* Postnummer 
* Postadress 
   
Vilken högsta utbildning har du? 
Vilket årtal? 
Nuvarande / senaste arbetsplats? 
Relevant arbetslivserfarenhet övrigt?