Gå direkt till innehåll
En qr-kod är infälld på en bild av hönsrede med ägg i förgrunden och höns i oskarp bakgrund.
Använd QR-koden (eller länk nedan) för att komma till enkäten. Bild: iStock.

Har du värphöns? Svara på en enkät och bidra till forskningen

Sidan granskades senast : 2024-06-19

Du som är äggproducent kan bidra till en undersökning om biosäkerhet som genomförs av Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

Undersökningen ingår i ett europeiskt projekt som ska utveckla och förbättra biosäkerhetsarbetet på gårdsnivå. Den svenska delens syfte är att avgöra vilka sjukdomar som är viktigast för äggproducenter i Sverige.

– Som äggproducent är ditt perspektiv och dina åsikter viktiga. Ju fler som svarar desto bättre och mer relevanta blir resultaten. Ta några minuter och skanna koden. Vi har fått många svar från nöt, får- och getbesättningar och från veterinärer, men nu vill vi gärna nå ut till fler hönsägare. Svaren kommer styra diskussioner om smittskydd och biosäkerhet på europeisk nivå, med många svenska svar kan de sjukdomar och åtgärder som önskas av svenska äggproducenter få högre prioritet, säger Erika Chenais, statsveterinär på SVA.

Deltagandet är helt frivilligt och du kan när som helst dra dig ur studien utan att ange någon anledning.

Förfaranden för lagring och hantering av data fastställs enligt EU:s GDPR-lagstiftning (förordning (EU) 2016/679). Uppgifterna kommer att behandlas konfidentiellt och kommer uteslutande att användas för vetenskapliga ändamål. Under projektets gång kommer de insamlade uppgifterna endast att vara tillgängliga för forskargruppen. Dina personuppgifter (namn, efternamn, adress, e-postadress, annat) kommer att lagras separat från svaren. Om information från studien publiceras kommer det att göras på ett anonymiserat sätt, vilket innebär att inga uppgifter du lämnat kommer att visas om de kan identifiera dig.

Kontakt

Erika Chenais

Statsveterinär, docent

Foto: Therese Selén/SVA